ФОТО: Затворот во Битола комплетно реновиран, КПУ Идризово доби судница

Во склоп на КПУ Идризово со помош на ИПА фондови е изградена најголемата судница кај нас во која ќе се одржуваат судења на лица сместени во установата.

судница КПУ Идризово
судница КПУ Идризово
судница КПУ Идризово
судница КПУ Идризово

Со еден милион евра пари од европските фондови и од државниот буџет целосно е реконструиран Затворот во Битола, кој доби нов лик, со пристојни услови за затворениците и притворениците, но и за вработените во затворот. 

Со реконструкцијата на затворот во Битола се овозми подобрување на условите за пртворените и затворените лица со имплементирање на сите меѓународни стандарди во работата на затворската управа. Притворскиот дел од овој затвор беше со деградирачки и нечовечки услови, кое после реновирањето доби целосно нов излглед. Градежните активности се квалитетно извршени, со што затворот претставува една современа казненоно-поправна установа, во која освен што се исполнети безбедносните услови опфатени се и сите компоненти з апочитување на правата наосудените члица и спроведување на процесот за успешна ресоцијализација, изјави Јовица Стојановиќ, директор на Управата за извршување санкции.

Затвор Битола
Затвор Битола
Затвор Битола
Затвор Битола
Затвор Битола
Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави