Гилотиња за 100 евра се продава во Скопје

На оглас со фотографи минатиот месец се појави гилотиња , антиквитет кој се продава за 100 ерва. На огласот има два телефонски броеви за контакт и мејл адреса на извесен Пеце од Карпош на која нема одговор на прашањето од каде е гилотињата колку е стара и најважното прашање за што била употребувана.
Познато е дека вакви направи во минатиот век биле употребувани за егзекуции.

Total
0
Shares
Поврзани објави