Груевски го бранат 6 адвокати, Јанакиески 4 , а Јанкулоска тројца

Никола Груевски прв пат во судница се појавува со најголем број адвокати и тоа шестмина. Седнат е во прв ред а во негова близина е Миле Јанакиески кој за случајот со изборните нерегуларности ангажирал четворица бранители. Во судницата е и Гордана Јанкуловска која пријави дека ќе ја застапуваат тројца адвокати.
Сите бвинети за случајот Титаник се во судница, а судкиот процес го води судијата Осман Шабани. Втор судија е судијата Огнен Ставрев.
Специјалното јавно обвинителство го застапуваат обвинителите Лиле Стефанова и Љубимор Лапе.

Total
0
Shares
Поврзани објави