Игор Југ: Јас сум Хрват , но ќе зборувам македонски

Обвонетиот Игор Југ во судница се изјасни дека е Хрват по националност но ќе зборува на македонски. Ова ги кажа пре судијката но напомена дека не бара преведувач а доколку греши во зворувањето да не ми биде замерено. Судијата дозволи да зборува македонски. Почна техничкиот дел од судењето а адвокатот бара одвојивање на постапката за 16 обвинети.

Total
0
Shares
Поврзани објави
Повеќе

Адвокатот Дељо Кадиев: Членовите на Судски совет да дојдат во судница да ги докажат нивните препораки за безбедност во време на пандемија

По одлуката на Судскиот Совет и препораката да се одржуваат притворски предмети реагираат адвокатите кои секојдневно се во…