Итна седница на Судски совет по оставката на Рибарев

Судскиот совет се подготвува за итна седница по оставката на вд претседателот на Кривичен суд Стојанче Рибарев. Се уште не се знае како ќе постапо советот откако Рибарев замина од функцијата и од судот со оправдание дека е на боледување. Тој не дава јавно нокакво образложение но неофицијално дознаваме дека не можел да ги оздржи притисоците во судот од така наречени заинтересирани странки.
Кривичниот суд долго време е без прв човек иако е најголем суд во државава каде се равтат најтешките предмети и предметите на СЈО.
К.Мачкиќ

Total
0
Shares
Поврзани објави