Јавната администрација од неделава ќе работи од 8 до 16 часот

Вработени во државната управа од први октомври ќе работи 8 до 16 часот, одлучи денеска Владата.

Суспендирана е одлуката за флексибилно работно време кое досега беше од 07:30 до 15:30 и од 08:30 до 16:30 часот.

Флексибилното работни време беше воведено од први септември 2017 со објаснување дека така ќе се подобрат условите за вработените во јавната администрација, а граѓаните и бизнис заеддницата ќе добијат подобри услуги.

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави