Минчо Јорданов : Кешот за индирекни уцени го давав од своја сметка

Бизнисменот Минчо Јорданов на денешното судење за случајот “Шпион” сведочеше за тоа како го запознал обвинетиот Зоран Божиновски но и повразноста со обвинетиот Миќо Насковски.
-Го купивме “Бетон” но пресметките покажаа дека сме го добиле по цена повисока за 20%. Тогаш со Насковски се расправавме со месеци, зошто не беше можно цената за толку да скокне, односно според берзата беше можно само за 10%. Исто така за услугата го платив со 150.000 евра, од кои дел во кеш, рече Јорданов.
Насковски сепак бил поставен за претседател на бордот на директор, но бидејќи правел финасиски малверзации за кратко време бил сменат. Тој додаде дека имал закани но не дирекни туку преку преку медиум и дека морал да дава пари.
-Кешот го исплаќав од моја сметка, а не од сметка на фирмата, истакна Јордановски.
Тој е дел од сведоците за предметот Шпион кој го презеде СЈО.

Total
0
Shares
Поврзани објави