Месецов ќе живее со 0 денари, извршител му ја зеде цела пензија

Една од првите приказни на Досие беше приказната за Јосиф Цветковски кој со години мака мачи со извршители. Кога ја правевме сторијата рече му останувале 600 денари за живот, но овој пат му останаа само нула денари. Извршител му го зел цел месечен приход , а не законскиот минимум од една третина. Јосиф не се израдува на првата пензија поради извршител сега остана и со нула денари за живот -храна лекови.

Случајот ќе стигне до Министерство за Правда и Комора на извршители каде има законски диспицлински постапки но и кривична одговорност но до тогаш Јосиф ќе треба да преживее со своите 0 денари , односно пензијата која му ја одзеде извшител. Во продолжение линк од првата сторија на Јосиф и маките кои со години ги има со извршител.

https://www.dosie.mk/moja-prikazna/ne-se-izraduvav-na-prvata-penzija-ja-z/
https://www.dosie.mk/moja-prikazna/ne-se-izraduvav-na-prvata-penzija-ja-z/
линк од првата сторија за Јосиф
документ од банка
Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави
Повеќе

Со две дози „Синофарм“ поминав пет тешки дена, ме спаси медот на Атиџе, молитвите.., како пејачката Ребека го прележа Ковид -19

Пејачката Ребека  вакцинирана со две дози „Синофарм“ го прележа ковид-19. Таа во подолга објава на социјалните мрежи објасни…