Населбата Драчево станува депонија за хаварисани автомобили

Советот на Град Скопје донесе одлука за масовно отстранување на хаварасани и нерегистрирани возила од јавнитe површини на територија на цело Скопје.

Ваквата одлука е проблематична имајќи го предвид фактот што илјадници возила ќе завршат на една локација во населбата Драчево. Искуството од минатото говори дека во близина на ваквите депонии редовно се горат кабли и акумулатори со цел да се дојде до вредните метали кој понатаму би се препродавале.

Сите хаварасина возила од помеѓу општините Аеродром, Бутел, Гази Баба, Ѓорче Петров, Карпош, Кисела Вода, Сарај, Центар, Чаир и Шуто Оризари кои се дел од оваа меѓуопштинска соработка ќе бидат отстранети со помош на општина Центар, односно пајак службата на ПОЦ.

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави
Повеќе

Маж почина на Кеј

Утрово човек починал додека трчал на кеј, блиску хотелот „Александар Палас.“ На местото се пристигнати брза помош и…