Груевски сам напишал кога избега ?

Интересен детал открива постот на Никола Груевски на ФБ околку неговото бегство. Додека се уште медиумите, државите, аналитичарите се занимаваат со рутата по која се движел ретко кој погледнал во еден многу специфичен детал, а тоа е неговата објава на ФБ каде се наоѓа.

Коинциденција или однапред смислен план? Или пак Груевски прати порака кога избега од Македонија.

На неговата објава за која и Премиерот Зоран Заев потврди дека е напишана надвор од државава, се појави во 13 часот и 11 минути. Иако полицијата го бараше три дена, симболично , случајно или намерно Груевски сам објави кога замина односно на 11ти во сабота. Датумот кога бега се поклопува со тајмингот кога е објавена објавата 13.11.2018, односно 11 ноември 2018.

Бројките се интересен показател па и испраќач на пораки и информации и останува прашањето дали Груевски го испланирал и времето кога ќе објави и како и во колку избегал каде е и се друго како што хируршки добро го испланирал и бегството!

Total
0
Shares
Поврзани објави