Почина малата Ева, немаше пари за лекување во Германија

Почина Ева девојчето од Коњнско за кого не се собраа пари за лекување.
Малата Ева Крстаноска од Охрид веќе една година се бореше со многу редок вид на леукемија. Во моментот состојбата и беше влошена поради што беше неопходно итно да замине на операција во Германија.

Фондот за здравство покрива дел од износот, остатокот треба да го обезбеди семејството, за што се бараше и собраше помош.

“Можевме да ја спасиме ама не сакавме. Колку од Вас донираа?. За жал ЕВа почина. И кога се расфрлувате со нашите пари, некогас помислите дека има деца на кои им се нужно потребни. Итребаше да замине за Германија, ама немаше пари за нејзе”, напишаа на социјалните мрежи гневни мајки, жени , мајки кои на сличен наќин ги изгубиле децата и родители.

Total
0
Shares
Поврзани објави