Полицијата ја приведе девојката која јавно пушеше џоинт во Скопје

Пред околу еден час во Градски Парк полицијата ја приведе девојката која објави видео на социјалните мрежи како пуши џоинт. На девојката и пристапија двајца полицајци кои откако ја легитимираа ја спроведоа во возило па во полициска станица. Сведок на настанот беше и новинарката на Досие.мк Кристина Мачкиќ која од зад грб ги фотографирала полицајците. Тие и од неа побарале да се легитимира. Иако немаат право на јавно место да присилуваат новинар кој е на задача да брише материјал сепак инсистираа на тоа иако новинарот се понуди со нив да замине во станица. За случајот ќе биде известено и новинарското здружение.

Total
0
Shares
Поврзани објави