Се затрупува еден од двата гроба во црвковен двор во Трботивиште

По реакција на тамошните жители, во делчевско Трботивиште  денес е затрупана една од двете гробни дупки ископасни во црковниот двор. Гробната дупка која беше во епосредна близина на влезот и до крстичницата, повеќе нема да ги вонемирува верниците.  Второто гробно место кое се бетонира, наскоро ќе биде завршено и исто така затворено.

Активностите следуваат по јавната поплака на жители на Трботивиште дека се вознемирени од гробни места кои се копаат во дворот на црквата , а кои се резервирани за свештеник кој е жив.

(K.M.)

линк од сторијата

Total
0
Shares
Поврзани објави