Скандали и хаос на судењето за крвавиот четврток

Сите адвокати го напуштија судскиот процес за крвавиот четврток и судењето е блокирано. Адвокаите се гневни на судот и пишуваат писмо до Судски совет и адвокатска комора со барање за интервенција и обезбедивање услови за работа. Бидејки ја напуштија салата соте беа казнети по 1000 евра а судот најави адвокати по службена должност. Денес трева да се сослуша загрозен сведок но поради проблеми со техниката судењето никако да почне.

Total
0
Shares
Поврзани објави
Повеќе

Рускоска го цитираше Гоце Делчев: “Јас не познавам друг народ кој повеќе страдал од предавствата на своите синови – изроди како македонскиот…”

Обвинителството ќе докаже дека обвинетите кои седат во оваа судница изготвиле план со намера за загрозување на уставниот…