Со хеликоптер изведен неверојатен маневар за да се спаси повреден скијач

Скијач поради сериозна повреда на ногата на француските Алпи, мораше да биде спасуван со хеликоптер.

На видеото може да се види колку е стручен пилотот кој изведе неверојатен маневар кој ги зачуди сите.

Со оглед на тоа што несреќата се случила на голема надморска височина, спасувањето можело да биде извршено само од воздух. Откако хеликоптерот пристигна, поради стрмниот терен, леталото не можеше да биде приземјено, па пилотот го приближи хеликоптеорт толку многу, што изгледаше како да има удрено во планината.

https://youtu.be/DxDGK3Fo6QM

Total
0
Shares
Поврзани објави