Српските адвокати нудат награда за инфорација кој го уби нивниот колега Огњановиќ

Српските адвокати од утре ќе штрајкуваат во знак на револт и протест против убиството на нивниот колега. Ваков налог дала адвокатската комора. Исто така адвокатите односно Комаората нудат парична награда за информација за убиецот на Огљановиќ.
Според локалните медиуми во нападот кој е извршен пред згарадата во која живеел адвокатот е повреден и негит 26 годишен син. Првично се тврди дека пукал маж со црн качкет н аглавата и облечен во црно. Соседите слушнале пукање но помислиле дека се петарди . слушнале 3 или 4 истрели, а потоа повиците за помош на ранетиот син.
Адвокатот беше еден од највлијателните во Србија, бранител на Лука Бојовиќ од Земунски Клан и на Слободан Милошевиќ во Хаг.

Total
0
Shares
Поврзани објави