Студија: Во светот се шири нова подоминантна мутација на коронавирусот

Според глобална студија на Европа и САД започнува да се шири нова верзија на коронавирусот која е подоминантна. Поради одредена мутација, поголема е веројатноста дека ќе зарази многу повеќе луѓе а не во главно само ранливите категории.

-Тоа за сега претставува доминантниот и поотпорниот облик на коронавирусот, јавува Си-Ен-Ен.

Научниците сега проверуваат дали може мутацијата да има поголем степен на смртност. За сега смртноста e поголема отколку досегашната верзија на коронавирусот и затоа е се почеста.

Поради тоа расте и бројот на новозаразени во светот. Мутацијата доби име „Г614“.

CNN.com

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави
Повеќе

ХЕРА: Институциите на терен да им помогнат на Ромките да ги обезбедат документите за финансиска помош од државата (HERA: Institucionet në teren t‘u ndihmojnë romeve të sigurojnë dokumentat për ndihmë finansiare nga shteti)

Анализа на социо-економската и состојбата поврзана со репродуктивното здравје кај Ромките за време на ковид-19 Високи 67 %…
Повеќе

Видео: Ромската популација феномен во приказната со ковид 19 – структура на население кое е дискриминирано во општеството – со најмалку заразени

Интервју на „Досие.мк“ со спцијалистот по интерна медицина во гостиварската болница, доктор Ариф Пини, еден од ретките Роми…