Убиецот на мојот син ме уби мене, не знам што е пострашно, утрото денот или ноќта

Три години и три месеци по убиството на Димитар Матилоски од Охрид, неговата мајка учителката Драгица, ја објави својата трета книга, „Мојот живот после изгубен живот”.
Во својот дневник таа ја соголува душата , отворено раскажувајќи за тагата, осаменоста, солзите, стравот и болката по единствениот син Димитар….

….Драгица по смртта на синот, на Новогодишна ноќ , живее во пеколот, но се обидува да ги исполни желбите на Димитар, чиј живот згасна, на само 26 години.Останаа спомени, неостварени сништа и неизмерна тага и болка. Куќата денес е темна и тмурна. Празна е собата на Димитар, исто како и душата на Драгица.

После убиството на мојот син започна мојот пеколен живот. Низ тој темен тунел ме водеа моите пријателки и ден денес ме водат. Убија едни сништа на дете од 26 години, да се ожени, да работи да има дечиња да се прави свадба. Јас никогаш нема да држам внуче од моето дете.Убиецот на мојот син го уби мојот син. Ме уби мене и ми ја затвори куќата. Јас живеам сама. Не знам што е пострашно утрото денот или ноќта, изјави Драгица Матилоска на промоцијата на книгата…

Целиот текст може да го прочитате тука . Текстот и фотографијата се сопственост на порталот Ohridnet.com.

фото: Учителката Драгица на промоцијата на најновата книга

Total
0
Shares
Поврзани објави