ВИДЕО : Бразил го контролираат стотици криминални банди

https://www.facebook.com/RUDARSEDAM/videos/1171101939719025/

БРАЗИЛ не е место само на светски познатиот карневал туку и  место каде што криминалот и мизеријата го достигнуваат својот врв!
Во Рио де Жанеиро има повеќе од седумстотини банди и на прстите од една рака може да се набројат  кои се безбедни места за туристите. Бедата и сиромаштијата го тера човекот да прави сè.  Постојат закони напишани од нарко банди и нивните лидери. Нереален изглед, местото на деца трчаат наоколу и да си играат околу нив се членови “до заби” вооружени криминални групи или припадници на специјалните полициски единици. Само поради бандите, населението на Фавелас долго време живеело во нечовечки услови.
– Криминалните банди во Рио се единствено организирана група банди во светот.
Всушност, тие се карактеризираат со класична герилскаорганизација. Членовите потекнуваат од таму, се длабоко поврзани со семејни врски, целото население на favela знаете кои се членови на бандата и кој која поциција ја има. Оружјето  на нејзината територија се носи отворено немаат униформи со етикети, и секој може да остане настрана, но да не оди.
Во favela не постои криминал, освен ликвидација предавникот. Тие се затворен систем со специјалност продажба на дрога и ограбување туристи.
– И најважната функција, како и овластувањата на најлошото е тоа што членовите на бандата во фавелите не се плашат од полицијата. Ако не можат да избегаат, блокираат тесни пасуси, ослободуваат агресивни кучиња и пукаат до исцрпеност. Токму затоа, никогаш не биле претепани и раселени. Едноставно, жртвите би биле премногу.

извор: rudar7

Total
0
Shares
Поврзани објави