ВИДЕО: Смедеревка продадена на аукција за 130 долари

Прославата на Стара Нова Година или Василица во Нов Зеланд помина невообичаено меѓу нашинците. Во организација на Македонското културно друштво од Нов Зеланд на прославата се организира аукција на вино. Македонска Смедервка се продаде за 130 долари односно 4 750 денари. И покрај изобилството на домашни вина француски и други сепак Македоснкото вино е најубаво пишаа нашинците од Нов Зеланд.

 

Total
0
Shares
Поврзани објави