ВИДЕО: Жена се влече и живее на улица

Деновиве на социјалните мрежи граѓани од Крива Паланка објавија снимка од жена која проси и живее на улица. Жената е болна и никој не ја згрижил. Нема куќа ниту семејство и се со нарушена психофизичка здраствена состојба. Еве што напишаа и објавија загрижените граѓани кои бараат државата да се погрижи за оваа немоќна жена.
“Почитувани граѓани , сограѓани , институции на Крива Паланка.
При очи слепи, при уши глуви, при уста неми.
Ова е слика што сите ја знаете, секој што влегува во градот и излегува на патот за Куманово,сите сме сведоци на оваа слика , ама сите сме слепи , глуви и неми, сите погледот го тргаме на страна како ова да е нешто нормално.
Оваа душа со што заслужила ваков живот , непокретна со телесна инвалидност, а воедно и со ментален инвалидитет.
Ја најдов на сред улица како се влече по патот, стопирав возила да не ја згазат, ја тргнав на тротоар и дадов пари да ја качам во такси за да ја однесат дома ( а дома нема )пред очи ќе ни умре, ќе ја згазат , никој не ја качи во возило . Обувки реков да и донесам и давав боса беше , рече не може да носи ради нозете , каливи , смрзнати , вкочанети , непокретни ,трчав до дома чорапи донесов и облеков барем боса да не е.
Како мало дете ме молеше да не ја праќам дома ( а која дома луѓе зар дом има) ќе ја тепаат, земи ме дома кај тебе со солзи во очите , само малку некој да е добар со мене да не ме мава на улица и да не ме тепа, инвалидска количка имала не и ја давале . Кој и зошто ????
Душава и срцето ми се скршија на сто парчиња , што можам сама да направам !!!!!
На+ 40 на улица е , на -20 на улица е. Ова сите го знаеме , сите го гледаме , инвалид што се влече и е цело време на улица.
Доста е веќе, никој не заслужува ваков живот.
Отворете ги очите и имајте барем малку слух за оваа судбина .
Ве молам , институции ако постоите и Вас почитуван градоначалнику , Ве молам да помогнеме, мора да помогнеме и да го згрижиме ова лице”.

https://www.facebook.com/jovana.kostovska.71/videos/10157391649729517/

Total
0
Shares
Поврзани објави
Повеќе

Отец Оливер со молба до Шилегов: Ако се сака може со дел од средствата за новогодишно украсување да се спаси животот на Елизабета

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов не отстапува од новогодишното украсување на главниот град, иако голем број граѓани бараа истото…
Повеќе

Нотарски потпис, лична карта и не се плаќа – активистката Бранкица Димитровска и други собираат потписи лицата со попреченост да влезат во Парламент со независна листа

Активистката за правата на лицата со попреченост Бранкица Димитровска, заедно со други лица со попреченост, родители на деца…