Во среда прва пресуда за тепањето на Зијадин Села

Судот во среда ќе ја објави пресудата за двајцата обвинети за насилство во одвоената постапка за нападот врз Зијадин Села во Собранието на Република Македонија од 27 април минатата година кои денеска признаа вина. Цејо Георгиевски и Стојан Павлевски ја признаа вината и пред судот кажаа:
– Вакво нешто нема да се повтори во иднина, рече Георгиевски.
Обвинетиот Стојан Палевски, рече дека имал време овие осум месеци во притвор да размисли што направил со неговото влегување во Собранието, без никаква намера да повреди никого.
– Никогаш и во ниеден момент не би го направил истото што го направив тогаш, рече Павлевски.

Total
0
Shares
Поврзани објави