Водата во реката Тополка кај Велес побеле

РРеката Тополка побеле. Деновиве наместо чиста и бистра вода низ коритото тече заматена бела вода , но никој не може да објасни од што е загадувањето. И порано оваа вода била загадена но само претпоставки од кои фабрики се испуштале отпадни материи никој до сега не е казнет.
Извира од Мокра планина, течението и е долго 45 километри и некаде околу Велес, пред да се влее во Вардар, е местото каде Тополка побелува. Оние кои виделе и фотографирале бараат итно инспекција на самото место.

Total
0
Shares
Поврзани објави