Заев и Ѓорчев не дојдоа да сведочат за обидот за убиство на Села

Во Кривичниот суд денеска требаше да сведочи пратеникот Влатко Ѓорчев во врска со настанаите на 27 април односно моментите кога беше нападнат и тепан пратеникот Зијадин Села. Но судијата појасни дека Ѓорчен немал уредна покана и затоа неговото сведочење ќе се слушне друг ден. Во судницата требаше да биде и Зоран Заев, но тој испратил оправдување дека поради претходно договорени важни состаноци не е во можност да присуствува на судењето.
Судот нив ќе им испрати повторно покани, а за денеска ќе продолжи со јавно презентирање на видео материјали на кои се гледаат моментите кога Села енападнат влечен по земја целиот облеан во крв.
За овој случај обвинети се: Оливер Ошавковски, Сашо Сенков, Николче Димитриевски, Александар Јаневски-Тошта, Андреј Мицов, Никола Војминовски, Коста Делов, Стојан Павлески-Кобра, Кире Ѓоргиевски и Цене Ѓоргиевски.

Total
0
Shares
Поврзани објави