Група на граѓани се собраа пред Кривичен со поддршка за Жан Митрев

Група граѓани утрово се собра пред Основниот кривичен суд во знак на поддршка и апел за правда на Жан Митрев. Собирот за поддршка на Жан Митрев доаѓа непосредно пред почетокот на судскиот процес. Граѓаните кои се дел од собирот се претставуваат како поранешни пациенти.

На претходното рочиште, кое се одржа на 5 април, пред судот исто така имаше собир, но на него беа дел од оштетените, семејства на починати пациенти.

Тогаш судскиот процес беше одложен со образложение дека одбраната нема направено увид во доказите.

На денешното рочиште треба да се дадат воведни зборови, а обвинетиот Митрев да се произнесе дали чувствува вина.

Жан Митрев непосредно пред стартот на судскиот процес ангажира нов адвокат, Никола Додевски, кој бараше увид во доказите, што на првото закажано рочиште му беше овозможено, но до 5 април не го направил увидот бидејќи предметот е во Апелација каде што има жалбена постапка во однос на замрзнувањето на имотот.

Total
0
Shares
Поврзани објави