Ламбе Алабаковски:Народе мој Ви благодарам за Вашата искрена поткрепа!

Пејачот Ламбе Алабаковски на социјалните мрежи се заблагодари за поддршкаѕта која му ја дадоа граѓаните. 

Против него се води постапка за палењето на контроверзниот бугарски клуб „Ванчо Михајлов“ во Битола. Алабаковски се заблагодари за поддршката која ја доби и од народот и од многу јавни личности, а и преку протестот во Битола.

„Народе мој Ви благодарам за Вашата искрена поткрепа! Ве љубам од длабочината на срцето и душата!, пишува тој.

Алабаковски во полиција признал дека ја запалил вратата на клубот од патриотски причини. Тој помина 8 дена во притвор, а сега е на слобода, но одземен му е пасошот. 

Total
7
Shares
Поврзани објави