“…. Битола умира”, најмоќната порака која ги засени свечените тоалети на Фестивалот Манаки

Во духот на годинешниот Фестивал „Браќа Манаки“ и неговиот слоган „tell the clouds, синоќа во Битола на црвениот килим, а и низ градот, група граѓански активисти од Битола решија да ја изменат пораката.

Тие на отворањето на Фестивалот се појавија со порака „Tell the clouds Bitola is dying!“ – Кажете им на облаците Битола умира! испишана на нивните маици, како и на постери низ градот.

Оваа порака е до сега најдобра и најмоќна испратена од овој фестивал. Оригиналноста и вистината н апораката ги засени сите останати тоалети на познати личности кои поминаа по црвениот килим на првата вечер од Фестивалот.

Total
0
Shares
Поврзани објави