Децата гледаа кога ме тепаше татко им, нема да дозволам моето чедо да страда

Фриде е мајка на три деца жртва на сeмејно насилтво. Сопругот ја тепал и пред децата, но таа одличила токму заради нив да замине . Животот ја мачел да живее по подруми полни влага поради што сега е болна. Но не се предава се бори за децата и да оздрави и да ги освести и другите жени јавно да зборуваат дека не смее да молчат под насилната рака на сопругот.

Feride is the mother of three children victims of laughter. Her husband beat her in front of the children, but she decided to leave for them. Life struck her to live in basements full of moisture, which makes her sick now. But she does not give up fighting for the children and to heal and to keep the other women publicly saying that they must not be silent under the violent arm of her husband.

Feride është nëna e tre fëmijëve viktima të qeshura. Burri i saj e rrahu para fëmijëve, por ajo vendosi të largohej për ta. Jeta e goditi atë për të jetuar në bodrume plot me lagështi, gjë që e bën të sëmurë tani. Por ajo nuk heq dorë nga lufta për fëmijët dhe për të shëruar dhe për të mbajtur gratë e tjera publike duke thënë se ata nuk duhet të heshtin nën krahun e dhunshëm  bashkëshortit të saj.

 

Total
0
Shares
Поврзани објави