Државата ме отпиша, но третманите со матични клетки во Русија ќе ме станат, моите деца чекаат!

Ирена Танчева од струмичко ,сите ја запознаме преку социјалните мрежи. Видовме млада жена која прикована во кревет по тешка сообраќајка моли за помош. Многу кои мислела дек се ке сторат за неа се првите кои ја напуштиле. Но семејството и децата кои сега по две години успева да ги гушне а сонува повторно со нив на шета на нозе и дава сила да собира донации и со матични клетки да оди на третмани во Русија. Успехот кај неа е огромен државата не дава средства едноставно овој вид терапија не го признава. Досие.мк беше да ја посети и лично да ја слушнеме нејзината потресна сторија и да ја видиме оваа храбра млада мајка полна со енергија за нејзините деца.

Irena Tanceva we all get to know through social networks. We saw a young woman who was bedridden in a heavy car crash beg for help. Many who she thought it would be done for her everiting were the first to leave. But the family and children who now she can hug them after two years, dreams again with to go for a walk , gives her strength to collect donations and stem cells to go to treatments in Russia. The success of her is huge, the state does not provide funds simply because this type of therapy does not accepted of macedonian medical procedure. Dosie.mk went  to visit and personally hear her poignant story and see this brave young mother full of energy for her children.

Irena Tanceva të gjithë ne njohim përmes rrjeteve sociale. Ne pamë një grua të re që ishte shtrirë në një përplasje të rëndë të makinave për të kërkuar ndihmë. Shumë që mendonin se do të bëheshin për të ishin të parët që largoheshin. Por familja dhe fëmijët që tani arrijnë të përqafojnë ato pas dy vjetësh, dhe përsëri ëndërrojnë me ta në një shëtitje dhe japin forcë për të mbledhur donacione dhe qeliza burimore për të shkuar në trajtimet në Rusi. Suksesi i saj është i madh, shteti nuk siguron fonde thjesht ky lloj terapie nuk e njeh. Dosie.mk ishte për të vizituar dhe për të dëgjuar personalisht historinë e saj të ndezur dhe për të parë këtë nënën e tretë të plotë me energji për fëmijët e saj.

Total
0
Shares
Поврзани објави
Повеќе

Директорката на кумановската болница експресно ја демантира видео сторијата – Жена живее во агонија, со отворена рана и мозочен удар ја лазат муви – хорор во Кумановската болница

По објавувањето на видео сторијата за Илинка Арсовска, пациент во болницата во Куманово попладнево писмо -демант испрати ВД…