Филипче спрема нови кревети за прием на пациенти

Министерот за здравство Филипче бара неискористени капацитети во интерните одделенија во земјата за да обезбеди кревети на нови пациенти заразени со корона вирусот, во случај да нема место во привремената болница.

По средбата со директорите на болниците се заложи за целосна мобилизација на медицинскиот персонал, кои ќе бидат вклучени во лекувањето на пациентите со коронавирусот.

„Спремаме дополнителни капацитети во интерните одделенија низ државата со цел подобро справување со овој непредвидлив вирус во зимскиот период“, рече Филипче.

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави