Фото : Апасиев со “палестинка” во Собрание

Пратеникот и петседател на Левица – Димитар Апасиев, денес, во знак на поддршка и солидарност со палестинскиот народ, на говорницата во Собранието на Р. Македонија, излезе со препознатливата марама „палестинка“.

Во бомбардирањето на Газа од страна на Израел, деновиве животот го загубија стотици цивили меѓу кои и 40 деца! Кога зборуваме за 40 загинати деца лесно е на бројката да гледаме како на уште само една трагична статистика, но тоа се човечки животи, со своја приказна и не може да се сведат на бројка. Ова се нивните имиња:

Јазин ал Масри, 2 години
Амир ал Танани, 7 години
Ибраим ал Масри, 11 години
Адам ал Танани, 4 години
Јахја Калифа, 14 години
Мухамед ал Танани, 3 години
Лина Шафер, 16 години
Исмаил ал Танани, 8 години
Мустафа Обаид, 17 години
Ахмед ал Хаваџри, 14 години
Башар Самур, 17 години
Мухамед абу Дија, 1 година
Ибраим Хасанајн, 16 години
Оур ал Замили, 2 години
Мухамед Сулејман, 16 години
Ибраим ал Рантиси, 1 година
Хусеин Хамад, 11 години
Фавзија абу Фарис, 17 години
Бара ал Гарабали, 6 години
Ислам ал Атар, 8 години
Рахат ал Масри, 10 години
Амбер ал Атар, 6 години
Мавран ал Масри, 7 години
Мухамед ал Атар, 1 година
Хамза Али, 12 години
Абдула Џавда, 13 години
Хала ал Рифи, 14 години
Сухаиб ал Хадиди, 13 години
Заид ал Талибани, 5 години
Абдул Рахман ал Хадиди, 8 години
Амаар ал Амур, 11 години
Усама ал Хадиди, 6 години
Хамада ал Амур, 13 години
Мариам абу Хатаб, 8 години
Калид ал Кану, 17 години
Јаман абу Хатаб, 6 години
Лина Иса, 14 години
Билал абу Хатаб, 9 години
Батена Абид, 6 години
Јусуф абу Хатаб, 11 години

Извор Левица

Total
0
Shares
Поврзани објави