Фото: Каналот Youtube го избриша видеото од таткото коj тепа дете

Почитувани читатели

Пред малку на мејлот на порталот Dosie.mk каналот беше доставено известување дека youtube го избриша видеото на кое се гледа како татко тепа дете. Видеото е избришано и од профилот на ФБ каде беше поставено. Веста на порталот ќе остане видеото е симнато во архивата на порталот, со надеж дека барем малку ја подигнавме јавната свест дека родители јавно тепаат деца и се надеваме дека институциите ќе превземат соодветни мерки.

Видеото е отстрането бидејќи каналот смета дека има насилна содржина кон дете. Тоа е така и порталот целосно ги поддржува правилата за заштита на децата , но и бара институциите да ги заштитат децата од вакви родители.

Во прилог оригиналното известување од каналот Youtube.

Кристина Мачкиќ – Сопственик и уредник на порталот

Total
0
Shares
Поврзани објави