ФОТО : Ќосето штрајкува со глад, објавени фотографии од ќелијата во Шутка

На ФБ профилот на Горан Ангелов Ќосето, еден од обвинетите за настаните на 27 април во Собранието осамнаа фотогравии од ќелијата во која е сместен во истражниот затвор Шутка. Истовремено на постот е напишано дека Ангелов започнува штрајк со глад и одбива терапија поради тортурата што му се врши во затворот. Ангелов е претседател на здружението „Андон Јанев – Ќосето“, и беше уапсен вечерта на 27 април по немирите и тепачките во Собранието. Од тогаш е во притвор.

Total
0
Shares
Поврзани објави