ФОТО : Костени во Гостивар колку кило месо

Цената на костените во Гостивар е вртоглаво висока. Еден килограм чини повеќе од килограм мелено месо. Никој не знае да каже зошто е толку висока цената на овој сезонски производ. Ресенското јаболко скапува и се откупува за 1 до 5 денари килограм. Јаболкото цела година треба одгледување додека за костените кои ги има насекаде не треба скоро ништо, коментираат самите пазарџии.

Total
0
Shares
Поврзани објави