Фото – Наши девојки со медали на Европска олимпијада по математика

Фантастичен успех на нашите репрезентативки на ЕГМО 2021.
Едно злато, едно сребро и една бронза.
БРАВО !!!

Во периодот 9-15.04.2021 се одржа Десеттата Европска женска математичка олимпијада ЕГМО 2021.

МКД тимот постигна одлични резултати.

Достигнувањата овој пат се:

златен медал – Марија Атанасова,

сребрен медал – Јасна Илиева и

бронзен медал – Емилија Николовска.

Успешно се покажа и значително го подобри тимскиот успех и Ивона Зикова.

Total
0
Shares
Поврзани објави
Повеќе

Весна Ѓиновска-Илкова: За состојбата на братот, за нејзините часови за техники на дишење во дом за стари ни немоќни лица …

Примадоната на Националната опера и балет (НОБ) и професорка на Факултетот за музичка уметност Весна Ѓиновска-Илкова, држи часови…