Кражба на облека сред бел ден пред Сити Мол , внатре деца просат

 

https://www.facebook.com/damjan.drenkovski/videos/1938250989636956/

Видеото е снимено пред трговскиот центар Сити Мол каде е поставен специјален контејнер за собирање облека. Контејнерот е сопственост на Црвен крст и во него се остава користена облека која потоа се дава на сиромашни и социјално загрозени луѓе. Овие момчиња се снашле и тоа сред бел ден да го испразнат. Едно од нив е пиканто на половина отворен лост од отврот на кој се става облеката и се спушта во контејнерот. Се работи за дете чиј живот е загрозен бидејчи лесно може да биде поттиснат од лостот кој е метален и тежок.

Интерно обезбедувањето околу трговскиот не реагира на кражба пред очите на сите минувачи како што вчера не реагираше и  на момче од Качаник кое просеше помеѓу масите и до касите на сендвичарите на најгорниот кат на молот.

Total
0
Shares
Поврзани објави