Нема повредени во експлозиите во фабриката „Слобода“ во Чачак

Серија експлозии се случија рано изутрината во фабриката „Слобода“ во Чачак. Работниците во ноќна смена, како и граѓаните кои живеат во близина на фабриката, беа евакуирани и никој не е повреден. Градоначалникот на Чачак, Милан Тодоровиќ изјави дека околу 60 работници работеле во третата смена и дека сите биле веднаш евакуирани. „Првите детонации се слушнаа околу 1.30 часот, тие се случија во складиштето за муниција. Добро е што експлозијата и пожарот не се случија во производствените сали”, рече Тодоровиќ.
Магацинот се наоѓа на околу 800 метри од влезната порта. Граѓаните во близина на фабриката беа евакуирани, некои ја поминаа ноќта во подрумот.

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави