Паника во Кривичен, доаѓа инспекција од Правда

Најавена инспекција од Министреството за Правда предизвилака паника кај службите во Основниот суд 1 во Скопје. Во скопскиот суд ќе се проверува како се чуваат предметите кои се со огромна соджина за тешки кривични дела, материјали од испитување на сведоци , вештачења. најават предизвикала паника и одговроната на писарница веднаш повикала состанок со вработенит.
Им било сугерирано дека кога ќе дојде инспекцијата да кажат дека е предметите дење ги чуваат на маса на ноќе ги заклучуваат во шкафови со катанци.
Вакава препорака дал и претседателот на судот иако и тој знае и ако дење се влезе во судот се гледа дека писарницата е преполна со предмети оставени на маса и по подови , кои и откако службениците ќе си заминат од работа остануваат на истото место за да бидат дорабоени.
Ова секако не е предвидено законски.

Total
0
Shares
Поврзани објави