Професор по физичко доби на суд , го тужеше школото за неплатен додаток – класен раководител

Професор по физичко од Скопје преку суд ги побара и доби парите кои училиштето каде што е вработен не му ги исплатило а по Закон му следуваат. Се работи за професор во основно училиште во Општина Кисела Вода. Долгот бил 4 359 денари. Професорот бил упорен судот досудил во негова корист. Ке ги добие парите , но без камата за доцнење.

Во врска со пресудата и независниот синдикат за образование и наука објави:

Почитувани колеги.
Денес адвокатскиот тим на НСОН доби судска пресуда за неисплатен додаток на плата за класно раководство.
НСОН ќе продлжи максимално да биде посветен во одбрана на работничките права на членовите на синдикатот.
Секој член на НСОН може во било кое време да побара бесплатна правна или адвокатска заштита во синдикатот.

Кристина Мачкиќ

Total
0
Shares
Поврзани објави