Раководството на УМС на ВМРО – ДПМНЕ приведени поради графити?

Младите од ВМРО-ДПМНЕ сеуште се во полициската станица во Ново Лисиче. Распитот бил поради наводно цртање за графити. Според нивното кажување сите биле собрани од полиција во раните утрински часови. Полицајците ги распрашувале за графити во населбата Аредром.

Сите се однесени во полициска станица во Ново Лисиче и се дел од раководството на Унија на млади сили на Вмро за Аеродром. Меѓу приведените се и  советникот на ВМРО-ДПМНЕ во Општина Аеродром, и организационен секретар на партијата Петар Миоски. Во полициката станица е и претседателот на УМС Аеродром, Стефан Синадиновски. Во станицата се и членовите на Извршниот Комимтет на УМС Аеродром и потпретседателите.

Од полицијата се очекуваат повеќе детали

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави