Семејно насилство – Помагаме на жртвите со правна помош, но итно е потребен шелтер центар

Правниот застапник во Здружението Женски форум – Тетово зборува за своите искуства за помош и заштита на жените жртви на семејно насилтво. Она што таа го истакнува е дека и покрај тоа што здружението води гружа за нив и им дава целосна правна помош, во тетовскиот регоин она што недостасува е шелтер центар за жртвите кои ќе имаат каде да се засолнат додека трае одредена судска постапка.

Total
0
Shares
Поврзани објави
Повеќе

Директорката на кумановската болница експресно ја демантира видео сторијата – Жена живее во агонија, со отворена рана и мозочен удар ја лазат муви – хорор во Кумановската болница

По објавувањето на видео сторијата за Илинка Арсовска, пациент во болницата во Куманово попладнево писмо -демант испрати ВД…