Што соопшти Ахмети

Дуи го менува правецот , откако се избори за правадата на албанците сега ќе се бори за економија, eкологија и чиста животна средина.

Ова го соопшти лидерот на ДУИ Али Ахмети на прославата на 19- годишнината на партијата.

„Денес е ден на животната средина. Исполнет е Охридскиот договор, интеграција во Нато, правична застапеност. Се изградија училишта, болници, театри. Време е ДУИ целосно да се фокусира на животот“, кажа Ахмети. Дојдено е време да се прифатиме политиките за една зелена развиена и безбедна иднина.e

Total
0
Shares
Поврзани објави