СЈО: Истраги за лажни жолти комбиња во Скопје и лажни патарини за пратеничка

Сјо соопшти дека отвора нови 7 истраги против 17 лица. Еве ги имињата на предметите и осомничените

1. име на предмет – “Странски служби” против две лица , директен исвршител и поттикнувач. Октомври и ноември 2014 година, ангажирана странска компанија да изготви извештај дека во Скопје детектирала служби кои прислушкуваат за потоа извештајот да се користи теза на државниот врв дека прислуѓкувањето го извршиле странски служби.

2. име на предмет – “Друмарина” , пратеник во Република Македонија како пратеник поднсувала лажни фискални сметки за патарини.

3. име на предмет -“Рентген”, министерот за задраство сторил кривично дело при набавка на рентген апарати фаворизирајќи одредена фирма за набавка

4. име на предмет -“Продуцент” , министер за земјоделие склучил договор за емисија на телевизија, без јавна набавка

5. име на предмет – “Лидери” , договор за рушење на објекти по објавен разговор на двајца лидери.

6. име на предмет – “Тарифа 2”, продолжение на Тарифа во врска со ЕЛЕМ.

7. име на предмет – “Транспортер2” ,превоз на ученици во Битола плус за директори на улилишта.

Total
0
Shares
Поврзани објави