Скопје и Тетово утрово се гушат

Воздухот и ова утро е загаден во Скопје и Македонија, а рекордер меѓу населбите овој пат е Ректорат.

Загаденоста ова утро во Скопје кај Ректорат изнесува 90 µg/m3.

Потоа следи Центар со измерени 89 µg/m3.

Загадено и во Карпош.

Од другите градови освен Скопје, ова утро најзагадено е во Тетово со 80 µg/m3.

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави