Традицијата на Македонија против противниците од групата на ЕП!

За пет дена започнува Европското првенство, а Македонија за првпат ќе игра на едно вакво големо фудбалско натпреварување.

Македонската фудбалска репрезентација Европското првенство ќе го стартува против Австрија на 13. јуни со почеток од 18:00 часот на Националната арена во Букурешт.

Меѓусебни натпревари на Македонија и Австрија:

  • 16.11.2019: Австрија 2:1 Македонија (квалификации за ЕП)
  • 10.06.2019: Македонија 1:4 Австрија (квалификации за ЕП)

Меѓусебни натпревари на Македонија и Украина:

  • 09.10.2015: Македонија 0:2 Украина (квалификации за ЕП)
  • 12.10.2014: Украина 1:0 Македонија (квалификации за ЕП)
  • 31.03.2004: Македонија 1:0 Украина (пријателски натпревар)
  • 11.03.2003: Украина 0:0 Македонија (пријателски натпревар)

Меѓусебни натпревари на Македонија и Холандија:

  • 01.04.2009: Холандија 4:0 Македонија (квалификации за СП)
  • 10.09.2008: Македонија 1:2 Холандија (квалификации за СП)
  • 12.10.2005: Холандија 0:0 Македонија (квалификации за СП)
  • 09.10.2004: Македонија 2:2 Холандија (квалификации за СП)

извор: sportskamreza.mk

Total
0
Shares
Поврзани објави