Во Струмица денеска верниците бараа два крста

Во осветените води на базенот „Аквариус“ во Струмица денеска верниците бараа два крста.

Имено, откако по десетина минути  верниците не успееја да го пронајдат фрлениот крст, свештеникот кој раководеше со церемонијата на фаќањето на крстот фрли уште еден со образложение дека поради студеното време  „децата ќе настинат“.

Вториот крст набргу беше пронајден, а нешто подоцна и првиот.

И на двајцата струмичани, Илија Неделков и Атанас Божинов, кои ги пронајдоа крстовите, им беа врачени подароци од градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски и останатите спонзори на настанот.

Total
0
Shares
Поврзани објави