Катица ќе чека по избори, Џафери нема намера да отвори седница за СЈО

Талат Џефери и одговори на министерската Дескоска дека има намера да го почитува деловникот а не желбите и барањата на некој министер и дека нема намера да отвроа седница за гласање на Законза јавно обвинителство. Во телевизиско интервју негов близок соработнико откри дека Џафери бил кандидат за претседател на ДУИ но плановите се смениле. Сега Џафери иако од Законот зависат понатамошните чекори на ЕУ за добивање или не дадум за преговори , нема намера да го крши деловникот.

Собранието на Република Северна Македонија работи согласно деловникот, а не врз основа на диктат, а уште помалку според одредени индивидуални претензии, па дури тие да се и на еден министер, било кој и да е“, напиша Талат Џафери.

Јас не знам какви се размислувањата на претседателот Џафери, но можам да кажам дека она што доаѓа од Владата, е ако се постигне согласност и се договориме за Законот за Јавно обвинителство, во најскоро време тоа да биде преточено во закон и да биде ставено на седница на Собранието, зашто тоа е услов за добивање препорака од Европската комисија“, изјави вчера Дескоска.

Total
0
Shares
Поврзани објави