Битолчанец во критична здраствена состојба, потребна итна помош

На Игор Пармаковски му е потребна Вашата помош. Тој е роден во Битола, а беше дел од Националата опера и балет.

Игор со години се бори со Кроновата болест, а моменталната негова состојба е критична.

Неговата телесната тежина изнесува 39 кг и има потреба од парични средства за да се оперира во најбрз можен рок. Ве молиме, кој колку што има, и најмалата донација ќе биде добредојдена и е потребна. Доколку сакате да донирате на оваој линк а се наоѓате во Македонија, можите да донирате иако е сумата до долари. Макар и еден долар да донирате, нас многу ќе ни биде потребен. Во меѓувреме, се обидувам да отворам сметка за донации и во Македонија, доколку некој знае да ми поможи да се обратите до мене во директна порака. Ви благодарам од се срце!“, испрати порака преку социјалните мрежи неговата внука, Стефани Талевска.

ПАРИЧНА ПОМОШ МОЖЕ ДА СЕ УПЛАТИ И НА ОВОЈ ЛИНК

Total
0
Shares
Поврзани објави
Повеќе

Весна Ѓиновска-Илкова: За состојбата на братот, за нејзините часови за техники на дишење во дом за стари ни немоќни лица …

Примадоната на Националната опера и балет (НОБ) и професорка на Факултетот за музичка уметност Весна Ѓиновска-Илкова, држи часови…