Даниловски бара итни мерки да се спречи катастрофа

Потребни се итни мерки за да се спречи катастрофа, предуредува епидемиологот Драган Даниловски.

Тој бара строги рестриктивни мерки  и да се ограничи движењето на граѓаните во вечерните часови.

„Да се воведе полициски час не од 23 часот, туку можеби од 21 и ограничување на движењето во некои области каде бројот е поголем, ограничување на работното време на фирми и водење сметка за јавниот превоз. Јавниот транспорт е изворот на сите проблеми“, изајви Даниловски за Сител.

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави