ФОТО: Кривичен со тераса без врата оти е опасно некој да не се фрли

Фотографијата која осамна на социјалните мрежи е од една од двете тераси на новиот Кривичен суд. На фотографијата се гледа дека за излез на терасата не е отворена врата. И втортата тераса е исто така блокирана и надвор може да се излезе само преку еден од прозорците. Токму тоа било и решението на архитектите и надзорот кои ја работа новата зграда на Кривичен дека кога ќе треба терасата да се исцисти хигиеничарките од Кривичен ке се прекачат преку прозорец.
На прашањето зошто на терасетите не се отвораат врати од надлежните за проектирање и изградба на објектот било одговорено дека постои опасност некој да излезе и да фрли од терасата со оглед дека се работи за суд во кој се носат луѓе на судење за тешки кривични дела.

Total
0
Shares
Поврзани објави